Bilişim Teknolojileri

Teknolojik yenilikleri ve gelişimleri yakından takip eden kurumumuzda öğrencilerimizin 21.yy. becerilerini kazanmaları, dijital bir birey olarak güncel dünyanın hedeflediği bir birey olması yolunda çalışmalar yürütülmektedir.

5. sınıftan itibaren her sınıf seviyesinde var olan bilişim teknolojileri ve yazılım dersi kapsamında temel bilgisayar okuryazarlığı (BOY) becerilerinin yanı sıra etkin M.S Office eğitimi, poster, video tasarımı, dijital vatandaşlık, siber zorbalık, internet etiği ve tüm dünyanın önemsediği komputasyonel düşünme (computational thinking) becerileri kapsamında kodlama eğitimleri verilmektedir.

Aynı zamanda teknolojinin öğrenme problemlerinin çözümünde önemli bir araç olduğunu düşündüğümüz için her öğrencimizin 1-1 tablet kullanımı ile derslerimizde teknoloji önemli bir araç olarak kullanılmaktadır.

Her öğrenciye bir bilgisayar düşen ve yeni teknolojilere göre güncellenen bilgisayar laboratuvarlarımızda tüm öğrenme biçimlerine hitap edilerek, birebir uygulama, ürün hazırlama, proje hazırlama çalışmaları yapılmaktadır.

Ayrıca diğer branşların da kullanımına sunulan bilgisayar laboratuvarlarımızla, öğrenciler bilişim teknolojileri ve yazılımı dersinde öğrendiği kazanımlarla etkili ürünler hazırlamaktadırlar.

ÖDEV VE ÖĞRENCİ TAKİBİ
Her öğrencinin kişisel gelişiminin takibi için google drive üzerinde oluşturulan e-portfolyo dosyasıyla tüm çalışmalar arşivlenmektedir. Tüm öğretmenlerin takibine açık dosyalarla öğrenci elektronik ortamda geliştirdiği ürünlerini sergileyebilmektedir.

bilgisayarr

Yazılı kaynaklardan daha çok elektronik kaynakların kullanıldığı dersimizde, ders notları ve ürünler önemli yer tutmaktadır.

Ders içi takiplerin yanı sıra süreç takibinin çok önemli olduğu dersimizde, öğrenci ürünleri google drive üzerinden sergilenmektedir.

BÖLÜM ETKİNLİKLERİ
Bilişim Haftası, Kodlama Haftası ve İnternet Haftası gibi özel günlerde ders kapsamında öğrencilerle birlikte ürünler hazırlanmakta, konferans ve seminerler organize edilmektedir.

Ayrıca okul dışı eğitimlere de katılımlar sağlanmaktadır.