Darüşşafaka Sınavı

2018 Darüşşafaka Giriş Sınavı için güncel bilgiler bu sayfadan yayınlanacaktır.

sinav6_05022013
sinav3_05022013

NEDEN DARÜŞŞAFAKA? Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor.

sinav4_05022013

Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

sinav8_05022013

DARÜŞŞAFAKA’DA ÇOCUKLAR – Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür. – Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır. – Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir. – Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, tenis oynar; jimnastik yapar. – Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar. – İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir. – Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

sinav7_05022013

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVINA KATILIM KOŞULLARI
  • Annesinin veya babasının hayatta olmaması
  • Ailenin maddi olanaklarının iyi bir eğitim için yeterli olmaması
  • 2006 ve sonrası doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
  • 2016-2017 öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması
  • Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmaması
  • T.C. vatandaşı olması

sinav10_05022013

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVINA BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

• DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI Başvuru Formu
  • Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak, “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı Örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
  • 2 Adet yeni çekimli vesikalık fotoğraf

sinav11_05022013

ÖNEMLİ NOT: DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI ADAY KAYDI Adayların sınava katılabilmeleri için,

• Sınava başvuruda istenen belgeleri eksiksiz olarak Darüşşafaka Ortaokulu’na ulaştırmaları gerekmektedir.

DARÜŞŞAFAKA ORTAOKULU’NA KESİN KAYIT

• Sınavda başarılı olan adayların, kendilerine bildirilen tarihlerde Sağlık Kuruluna girmek üzere Darüşşafaka Ortaokulu’na gelmeleri gerekmektedir.
  • Aday kaydının kesinleşmesi, Sağlık Kurulunun, öğrencinin yatılı okula kabulüne bir engel olmadığına ilişkin “Rapor” vermesine ve
  • Darüşşafaka Ortaokulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılacak olan mali durum araştırmasına bağlıdır.

DARÜŞŞAFAKA ORTAOKULU’NA KAYDIN GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

• Darüşşafaka Ortaokulu tarafından kendilerine bildirilen tarihlerde “Sağlık Kurulu” davetine uymayan
  • Darüşşafaka Ortaokulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılan “mali durum araştırması” sürecine katılmayan adaylar
  • DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVINDA başarılı olmuş olsalar da “Kesin Kayıt Hakkı” kazanamazlar.

Örnek Sorular: Örnek Sorular (GY) Sorular Örnek Sorular (GY) Soru & Çözümler Örnek Sorular (Mat-TR) Sorular Örnek Sorular (Mat-TR) Çözümler Örnek Sorular (Mat-TR) Soru & Çözümler

content_1__181__rsz

İLETİŞİM: Darüşşafaka Caddesi No: 5/9  34457 Maslak – İSTANBUL Tel: (0 212) 939 28 00 Faks: (0 212) 286 31 77 www.darussafaka.k12.tr