Darüşşafaka’da Haftasonu

Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencilerinin akademik gelişimi için haftaiçi devam ettirdiği akademik programın yanında; haftasonları da sosyal ve duygusal gelişimleri için çalışmalar yürütmektedir.

Cumartesi günleri sanat ve spor dallarında açılan kulüplerimizde öğrencilerimiz hem usta öğreticiler ve öğretmenler eşliğinde seçtikleri alanda ilerleme göstermekte hem de ekip içinde eğlence ve oyunu hayatlarının bir parçası haline getirmektedirler.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Hafta Sonu Cumartesi Etkinlikleri 2017 Güz, Kış ve 2018 Bahar Dönemleri

Pazar günleri ise öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde çeşitli müze, sergi, tiyatro, konser, sinema, oyun alanı vb. gibi kamusal etkinlik alanlarına düzenlenen gezilere katılmaktadırlar. Pazar gezilerimizin amacı, kültür ve sanatı mümkün olduğunca yerinde görmek/görerek öğrenmek, çağdaş ve geleneksel olan işlerin toplandığı/gösterildiği mekanları tanımak, sosyal etkinliklerin daha erken yaşta takipçisi olmak ve aynı yaş grubu içerisinde bütün bunları deneyimleyebilmek, analiz etmeyi öğrenmektir.