Kulüplerimiz

Darüşşafaka Eğitim Kurumları
Sosyal Etkinlikler
Öğrenci Kulüpleri

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2016-2017 Kulüp Tanıtım Kitapçıkları’na ulaşmak için lütfen tıklayınız

ORTAOKUL KULÜP KITAPÇIĞI

LİSE KULÜP KİTAPÇIĞI

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Sosyal Etkinlik Anlayışı

Öğrencilerin; sanat, kültür, bilim ve spor alanlarındaki ilgi ve becerilerini keşfetmelerinin, yaşantılarını zenginleştirerek yeni bakış açıları kazanmalarının yanı sıra, ulaşılabilir hedefler için sistemli ve disiplinli çaba göstermeyi öğrenmeleri temel amaçtır. Bu amaç, “okul mutlu bir yuvadır” ve “bireyin bütününü eğitme” olarak tanımlanan iki temel eğitim değerini öğrencinin günlük yaşamına taşır.

Kulüplerimiz, öğrencilerimizin ilgi alanlarına uygun olarak planlanmış olup; spor, sanat, kültür ve bilim alanlarında 58 farklı seçenek sunmaktadır.

Kulüplerimizde görev alan öğretmenlerin kendi alanlarında uzman olması, kulüp programının amaca uygun olarak gerçekleştirilmesi açısından özellikle önem verdiğimiz bir konudur.

Öğrencilerin kulüplere yerleşmesinde ve yıl boyunca gerekli zamanlarda yönlendirilmesinde, bireysel rehberlik anlayışı geçerlidir.

Uygulama

Öğrenci kulüplerimiz, okul saatleri dışında, salı günleri ortaokul sınıfları için, perşembe günleri ise lise sınıfları için 15.30 – 16.50 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Her öğrenci, bir eğitim yılı içinde, etkinlik yapısına göre tercih edeceği kulübü yıllık olarak seçer.

Amacımız, her öğrencinin 1. tercihine yerleştirilmesidir. Ancak, talebin kontenjandan fazla olduğu kulüplere yerleştirme, kura ile olacaktır. Bu nedenle, katılım formundaki tercih bölümünü dikkatle doldurmanız gerekmektedir. Tercih sıralamanızdaki 2 ve 3. tercihler, gerçekten istediğiniz kulüpler olmalıdır.

Dönem başladıktan sonra kulüp değişiklik talepleri, ancak doktor onaylı sağlığa dayalı raporlar veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi tarafından onaylanmış nedenlerle değerlendirilebilir.

Talebin yeterli olmaması halinde, bazı kulüpler açılmayabilir. Bu durumda, öğrenci tercih ettiği diğer kulüplerden birine yerleştirilecektir.

Sevgi ve saygılarımızla

Tülay KEÇECİ