Bilgisayar

Darüşşafaka Lisesi’nde öğrencilerimizin, üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak eğitim programları uygulanır. Her yıl gelişen teknoloji ile birlikte müfredatta güncellemeler yapılmakta ve öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır.

20161208_143639

Kodlama ve algoritmik düşünme üzerine yapılandırılmış eğitim programımız ile öğrencilerimize potansiyellerini ortaya çıkaracakları fırsatlar sunulmaktadır. Amacımız, teknolojik gelişmeleri takip eden, algoritma ve temel kodlama bilgisine sahip, üreten öğrenciler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin aldıkları Robotik eğitimi ile ileri seviye projeler geliştirmeleri hedeflenmektedir.

20161208_143746

DERSLER

• Lise 9. sınıflarda Kodlama dersinde Java eğitimi verilmektedir.
  • Mobil Programlama Kulübü ile öğrencilere App Inventor eğitimi verilmektedir.
  • DŞMakers Kulübü ile kodlama, elektronik tasarım ve 3D yazıcı kullanımı eğitimi verilmektedir.

Gösterip yaptırma, “düşün, tasarla ve yap ve geliştir” yöntemleri kullanılır.
Ayrıca Darüşşafaka Lisesi’nde diğer akademik dersler de bilgisayar laboratuvarı sıkça kullanılır.

İnternet kaynakları ve bilgisayar öğretmeni tarafından hazırlanan ders notları kaynak olarak kullanılır.

BÖLÜM ETKİNLİKLERİ
Yıl sonunda öğrencilerimiz hazırladıkları mobil uygulamaları sergilerler.