Okul Müdüründen

2016-09-01

Nimet ATABEK, DARÜŞŞAFAKA Eğitim Kurumları Lise MüdürüNA

Eğitim dünyamızın temel taşlarından olan DARÜŞŞAFAKA’nın 153 yıllık birikiminden aldığım muhteşem enerji ile lise müdürü olarak yolculuğum bugün başlıyor. Bilimden sanata, spordan kültüre yaşamın içinden yaşamın ta kendisi olan DARÜŞŞAFAKA Lisesinden merhabalar…

“Okul hayattır, hayat da okul…” yankılarının yüreklerimizi ısıttığı bugünlerde öğretmen akademisinde  2016 – 2017 eğitim- öğretim yılı planlamalarımız, paylaşımlarımız ve hayallerimiz sahne almaya hazırlanıyor. Eğitim Lideri olarak bizler de öğrencilerimizle birlikte 21. yüzyıl becerilerimizle kendimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Disiplinler arası iş birliği ile yapılandıracağımız güçlü bağlarla, hedef ve ürün odaklı dersler ve projelerle eğitim iklimini gökkuşağı gibi renklendireceğiz.

DAÇKA’lı gençler olarak 153 yıllık geçmişimizin gücü ile sürdürdüğümüz başarı odaklı çalışmalarımızın ürünü farklılıklarımızla uzmanlaşacak, bu yolda hedefimize ulaşıp evrensel değerlerimizle sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. Akademik çalışmalarımızın hayat bulacağı ulusal, uluslararası projelerimizle yaşam kaynağımızın ışığını paylaşacağız.

Başarılar, sevinçler ve mutluluklarla dolu bir eğitim- öğretim yılı diliyorum,

Sevgi ve saygılarımla,

Nimet ATABEK

Nimet ATABEK evli, iki çocuk annesidir. Öğretmen Lisesinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesinin Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden mezun olmuştur. 2015 de Bilgi Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi ortak programı İşletme Yönetimi (MBA) Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

İdealist bir ilkokul öğretmeni olarak başladığı kariyer yolculuğunda hayat boyu öğrenme sürecinin kazanımlarını çoklu mesleki disiplinlerde harmanlanmıştır.

2007 yılında başladığı lise müdürlüğü sürecinde; katılım, iş birliği ve paylaşım temelli yönetim modelini yapılandırmıştır. Eğitim lideri olarak ulusal ve uluslararası projelerin koordinasyonunu sağlamıştır.   Bursa’da Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi, belediyeler ile birlikte ev sahibi olarak  “6. Uluslararası Doğal Afetler Zirvesi”nin Türkiye Koordinatörlüğünü yürütmüştür. Bakanlık, Uludağ Üniversitesi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, belediyeler ve Özel Okullar Birliğiyle birlikte il çapında “Dört Dörtlük Öğrenme Matrisi Modeli”nin yapılandırılmasını, sahada uygulanmasını sağlayan çalıştayların organizasyonunu üstlenmiş ve “Bursa Eğitim Zirvesi”nde paylaşılmasının koordinasyonunu sağlamıştır.

İngilizce Öğretmeni olarak görev yaptığı süreçte; “Sınıf Yönetiminde Yapılandırmacı ve İşbirlikçi Öğrenme” modelini geliştirip ve uygulamıştır. “Orkestra Şefi Gibi Sınıf Yönetimi – Class Management as a Maestro” olarak adlandırdığı model uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı ve Microsoft tarafından Türkiye’de devlet okulu öğretmenleri arasında düzenlenen “Yenilikçi Öğretmen Proje Yarışmasında” Türkiye Birincisi olarak takdir edilmiştir. Amerika Birleşik Devletleri Philadelphia’da yapılan “Dünya Yenilikçi Öğretmen Forumu”nda Milli Eğitim Bakanlığı adına ülkemizi temsil ederek 65 ülke arasında dünya ikincisi olmuştur. Bu süreçte ziyaret esnasında inceleme fırsatı bulduğu Microsoft’un Philedelphia’daki “The School of Future”  okulu hayallerine kaynak olmuştur.

Daha önceki yıllarda da İzmir Tabip Odasında Genel Yönetmen, TMMOB Şehir ve Bölge Plancıları Odasında Bursa İl Temsilcisi, Uludağ Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulunda Kongre Turizmi Dersi Öğretim Üyeliği, turizm sektöründe Sorumlu Müdür ve Kongre Fuar Turizmi Genel Koordinatörü, Bayındırlık ve İskân Müdürlüğünde Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı ve İlkokul Öğretmeni olarak farklı mesleki disiplinlerden edindiği birikimlerini uygulayarak başarılı çalışmalara imza atmıştır.