Okul Müdüründen

Merhaba,

155 yıllık zengin bir tarihe sahip, içinde çok özel anılar, eşsiz bir vefa duygusu ve köklü gelenekler barındıran Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bir yandan sürekli değişen dünyaya kucak açarken, diğer yandan değişimleri gelenekleriyle harmanlayan ender kurumlardan biri olmaya devam ediyor.

‘’Akademik Program, Kültür ve Yaşam Deneyimi, Sosyal ve Duygusal Gelişim’’ alanlarından oluşan eğitim-öğrenim programımızı, öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz altı değer üzerine inşa etmekteyiz. Öğrencilerimizin ‘’Sorumlu, Dürüst, Saygılı, Üretken, Farkındalığı Olan, Hoşgörülü’’ kişiler olarak yetişmesinde doğru rol model olan eğitimci ve yöneticilerimize çok teşekkür ederim.

Darüşşafaka Lisesi, güçlü akademik programı ve donanımlı eğitim kadrosunun yanı sıra, Girişimcilik, FRC Robot, MUN, 3D Tasarım, Finansal Okur Yazarlık, Astronomi, Makers, ESU, World Scholar’s Cup, Stem, Drama, Satranç gibi çok yönlü kulüp ve sosyal aktiviteleri ile kuruluşundaki temel ilkeler doğrultusunda başarısını her yıl daha da yükseltmektedir.
İlime, bilime ve teknolojiye hakim olan öğrencilerimiz her gün yeni başarılarla bizleri gururlandırmaktadır.

Sorgulayan, bağımsız, ilerici, laik ve lider bireyler yetiştiren okulumuz, ulusal ve evrensel değerleri benimseyen ve farklılıkları kucaklayan eğitim anlayışıyla yoluna devam etmektedir.

Sağlıklı, mutlu, başarılı ve verimli bir eğitim öğretim yılı dilerim.

Saygılarımla,
Ayşe Görey