Ortaokul Müdüründen

Değerli Darüşşafaka Camiası,

Eğitim kurumu olarak, eğitimci olarak, aile olarak hep birlikte üstlendiğimiz görevin, insanlık adına taşınan büyük bir sorumluluk olduğunu daima hatırlayarak yeni bir eğitim yılına başlıyoruz.
Koşullar ne olursa olsun, büyük sorumluluğumuzu taşır, görevlerimizi yerine getirirken; insanın ve insanlığın yücelişi için benimsediğimiz değerlerimizin korunması ve geliştirilmesi öncelikli hedefimizdir.

• Dürüstlük
• Saygı
• Sorumluluk
• Üretkenlik
• Hoşgörü
• Farkındalık

Bu değerler ve bu değerlerle yetişmiş nesillerimiz, 1863’ten beri, kurum olarak koruyup yüceltmeyi hedeflediğimiz mirasımızdır. Gücünü, 154 yıllık geçmişinden, yetiştirdiği ve yetiştireceği nesillere olan inancından alan bir kurum olarak, 21. yüzyıla; bilgiyle donanmış, becerileri gelişmiş, insanlığa ve ülkesine karşı sorumluluklarının farkında, yaratıcı ve özgür düşünen bireyler yetiştirme hedefimiz ve bu hedefi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. “Eğitimle değişen yaşamlar” misyonumuz, heyecanla çalışmamızı sağlıyor.
Ahmet Rasim’in Darüşşafakalı ailelere hitaben söyledikleri, eğitim maceramızın bir özeti niteliğindedir: “Bugün bilmeden girdikleri o büyük yeşil kapıdan bilerek ayrılacakları gün geldiğinde, şimdi onlardan ayrıldığınızı düşündüğünüz için dolan gözleriniz o gün gururla dolacaktır.” Biz eğitimciler de, “büyük yeşil kapıdan” alarak kucakladığımız çocuklarımızı, “büyük yeşil kapıdan” gururla uğurlamak üzere bir yıla daha başlıyoruz.

Yılımızın başarılı, mutlu, fark yarattığımız bir yıl olması dileğiyle…

Saygılarımla,
Şule UYAR