Ortaokul Müdüründen

Merhaba,

154 yıllık zengin bir tarihe sahip, içinde çok özel anılar, eşsiz bir vefa duygusu ve köklü gelenekler barındıran Darüşşafaka Eğitim Kurumları, bir yandan sürekli değişen dünyaya kucak açarken, diğer yandan değişimleri gelenekleriyle harmanlayan ender kurumlardan biri olmaya devam ediyor.

‘’Akademik Program, Kültür ve Yaşam Deneyimi, Sosyal ve Duygusal Gelişim’’ alanlarından oluşan eğitim-öğrenim programımızı, öğrencilerimize kazandırmak istediğimiz altı değer üzerine inşa etmekteyiz. Öğrencilerimizin ‘’Sorumlu, Dürüst, Saygılı, Üretken, Farkındalığı Olan, Hoşgörülü’’ kişiler olarak yetişmesinde onlara doğru rol model olan eğitimci ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.

Ezberden uzak, yaşayarak öğrenmenin desteklendiği okulumuzda pek çok dersi laboratuvar ya da atölye ortamında uygulamalı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin yerinde, görerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla gezi programlarını ders kazanımları ile ilişkilendiriyoruz.

Akademik programın yanı sıra öğrencilerimizi hayata hazırlamak, sosyal ve kültürel yönden zengin kılmak amacıyla, girişimcilik, FLL, JMUN, DI, finansal okur yazarlık, model uçak, akıl oyunları, matematiksel origami, stem, drama, satranç gibi pek çok farklı kulüp ve etkinlik çalışmaları yapıyoruz.

Akademik bilgiden ziyade zihinsel ve yaratıcı düşünme yeteneklerini ölçen bir sınavla okulumuza aldığımız öğrencilerimiz için eğitimde fırsat eşitliği de tam bu noktada başlıyor.

28 Mayıs 2017 tarihinde 21 ilde gerçekleştireceğimiz sınavımıza tüm potansiyel öğrencileri bekliyor, onları hayata dolu dolu hazırlayan, ülkesine ve dünyaya yararlı bireyler yetiştiren bir kurumdan mezun olmanın yanı sıra büyük ve köklü bir ailenin parçası olmaya davet ediyorum.

Saygılarımla,
Ayşe Görey