Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri

Liseler Arası Salih Zeki 9. Matematik Araştırma Projeleri Yarışması Son Başvuru Tarihi 06 Nisan 2018 17:00`dır.

Darüşşafaka Lisesi’ni 1882’de birincilikle bitiren matematikçi Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında düzenlenen “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması,” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda öğrencilerin birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’deki  tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya her okul en çok üç projeyle katılabiliyor. Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda üç gün süren Final Sergi’sinde proje sunumlarını yapıyorlar. Dereceye giren proje sahiplerine para ödülleri, yarışmada finale kalan öğrencilere ise çeşitli hediyeler veriliyor.

KATILIM KOŞULLARI || PROJE HAZIRLAMA REHBERİ || BAŞVURU FORMU || FİNALİSTLER

salih_zeki