Yerleşke

Öğrencilerimize seçkin bir eğitim sunmak amacıyla Darüşşafaka Eğitim Kurumları, Maslak Yerleşkesi’nde farklı yaşam alanları ve olanaklar bulunmaktadır. Öğretmen ve öğrencilerinin başarılı ve üretken bireyler olmaları için ortam yaratan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, onlara kaliteli bir yaşam standardı sunmayı hedeflemektedir. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yaşamları, katıldıkları organizasyonlar, etkinlikler, kurdukları arkadaşlıklar; hepsi Darüşşafaka deneyiminin bir parçasıdır.

ÇAMAŞIRHANE – TERZİ – KUAFÖR

Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda öğrencilerin kişisel bakımlarına önem veriliyor. Bu amaçla, yatakhane bünyesine bağlı olarak haftanın belli günlerinde, öğrencilere ücretsiz olarak çamaşırhane, terzi ve kuaför hizmetleri sunuluyor.

YEMEKHANE – KANTİN

Darüşşafaka’nın tüm öğrencileri; sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı ve akşam yemeği için yemekhaneyi kullanıyor. 50’yi aşkın personelin görev yaptığı yemekhanenin menüleri diyetisyenler tarafından kalori hesabı yapılarak ve öğrencilerin gelişimleri göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için her türlü ayrıntıya dikkat eden Darüşşafaka’da her koridorda bulunan meyve sepetleri, öğrencilere teneffüslerde meyve yiyebilme olanağı tanıyor.

SPOR ALANLARI

Öğrencilerini spor yapmaya teşvik eden ve eğitim hayatları boyunca bu konuda da onları destekleyen Darüşşafaka’da spor, günlük yaşamın önemli bir parçasını oluşturuyor. Öğrenciler diledikleri zaman açık-kapalı basketbol, voleybol sahaları, futbol sahası, atletizm pisti, aletli jimnastik ve kondisyon salonundan yararlanabiliyor ve profesyonel eğitmenlerden ders alabiliyor. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz, Maslak yerleşkemizdeki geniş bir yelpazede sunulan spor olanaklarından faydalanmaları için teşvik edilmektedir.

REVİR

Kampüs içinde bulunan 34 yatak kapasiteli revir, uzman sağlık ekibiyle 24 saat hizmet veriyor.  Revirde bir uzman doktor, bir psikiyatr, bir cilt uzmanı, bir diş doktoru, üç hemşire ve bir hizmetli görev yapıyor.

MÜZE

Kampüs içinde yer alan Darüşşafaka Müzesi, bir yandan Darüşşafaka’nın köklü tarihini gözler önüne sererken diğer yandan da Türkiye’nin eğitim tarihine ışık tutuyor. Müze, 1873 yılından bu yana Darüşşafaka’da okutulan ders kitaplarından kullanılan ders araç gereçlerine kadar farklı materyallere ev sahipliği yapıyor.

2500 KİŞİLİK KONGRE, KONSER VE GÖSTERİ SALONU

Her ders yılında pek çok seminer, panel, konferans, konser gibi etkinlikler düzenleyen Darüşşafaka; ülkemizin önde gelen sanatçı, yazar, gazeteci ve bilim insanlarını gerek kendi bünyesindeki konferans salonunda gerekse yıl boyunca Darüşşafakalı öğrencilerin kullanımına açık olan ülkemizin en önemli gösteri merkezleri arasında yer alan TİM Show Center’ın salonlarında öğrencileriyle buluşturuyor. Aynı şekilde Darüşşafakalı öğrenciler de yıl boyunca hazırladıkları tüm kültürel ve sanatsal aktiviteleri dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan TİM Show Center’ın salonlarında sahneye koyabiliyor.

1.150 KİŞİLİK AMFİ TİYATRO

Darüşşafaka’nın bünyesindeki amfi tiyatro hem öğrencilerin hem de profesyonel tiyatro grupların oyunlarına ev sahipliği yapıyor. Darüşşafaka öğrencileri, her yıl Türk ya da dünya edebiyatının önemli eserlerinden uyarlanan dev bir oyunu bazen İngilizce bazen Türkçe olarak sahneliyor.