11. Sınıf Öğrencileri ile Aşiyan Müzesi’ni Gezdik

06 Aralık 2018 Perşembe günü tüm 11.sınıf öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenleri Özkan Kıranbağlı, Nilay Tuğrul, Rehberlik- Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Sevil Çetin, 11.sınıflar Müdür Yardımcısı İbrahim Deniz, Fizik öğretmeni Metin Korkmaz, Matematik öğretmenleri Burcu Özge Eser ve Kebire Hızal’ın katılımıyla Tevfik Fikret’in evi olan Aşiyan Müzesi’ni ziyaret etti. “Sis” şiirinin tablosu karşısında İstanbul siluetini keşfeden öğrenciler, Tevfik Fikret’in mimari projesini kendisinin çizdiği ve duvarlarını resimleriyle süslediği evinde tüm bölümleri dolaştıktan sonra Boğaz’ın eşsiz manzarasının yer aldığı bahçede keyifli dakikalar geçirdiler. Öğrenciler, Servetifünun Edebiyatı Müzesi olarak da adlandırılan ve içerisinde Tevfik Fikret’in dışında Abdülhak Hamit Tarhan’ın, ilk kadın şairlerden Nigâr Hanım’ın kişisel eşyalarının da sergilendiği müzede gruplar hâlinde müze görevlilerinin verdiği detaylı bilgileri dinleyerek müze gezisini tamamladı.