155. Yılda Gururla İyi Dersler Darüşşafaka !

Türkiye’nin eğitim çınarı Darüşşafaka’da bir eğitim ve öğretim yılı daha başladı. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni, 4 Eylül’de TİM Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Darüşşafaka Ailesi’ne bu eğitim-öğretim yılında, 153.dönem olarak 120 yeni öğrenci katıldı.

Tören, okula yeni gelen beşinci sınıfların oryantasyon görüntülerinin ardından Darüşşafaka Lisesi Müdürü Ayşe Görey’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş’ın konuşmasıyla devam etti.

Törende, 2018 üniversite sınavlarında gösterdikleri başarıyla “Yusuf Ziya Paşa Ödülü”nü almaya hak kazanan öğrencilere, Talha Çamaş tarafından ödülleri takdim edildi.

“Yusuf Ziya Paşa Ödülü”nü almaya hak kazanan öğrenciler:

Gül Açıkalın Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar
Veysel Yağcı Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Yasin Kırmızıkoyun Çukurova Üniversitesi Hukuk
Asil Can Dönmez Dokuz Eylül Üniversitesi Psikoloji
Hande Melis Paşaoğlu Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği (İngilizce)
Mert Fatih Aydal Hacettepe Üniversitesi İktisat

Talha Çamaş: “Eğitimi çağdaş bilime dayandıran 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezun arkadaşlarımız, Yusuf Ziya Paşa’nın yaktığı meşaleyi başarıyla taşıyarak hepimizin bir kez daha kıvanç duymasını sağladı.  DAÇKA’nın itibarla kök salmasına sağladıkları katkı için onlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Bu sene en iyi başarı sırasıyla üniversiteye yerleşen öğrenci özel ödülünü ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne giren Nisa Nur Sefer kazandı. Sefer’e ödülünü, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu başkanı Sayın Talha Çamaş verdi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı birincisi 5. sınıf öğrencisi Ahmet Baki Mavi, coşku ve heyecanını sahnede yaptığı konuşma ile diğer öğrencilerle paylaştı. 2018 yılı mezunu İlayda Salkım’ın yüreklere dokunan konuşmasının ardından aramıza yeni katılan kardeşlerimizin oryantasyon haftasında gerçekleştirdiği “Bak Postacı Geliyor” mektup atölyesinin mektuplarından oluşan kesitlerle hazırlanan kısa film izlendi.

Darüşşafakalı öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersini  Hüsamettin Kavi verdi.  Kavi’ye Ortaokul Müdürümüz Sayın Şule Uyar ve Lise Müdürümüz Sayın Ayşe Görey tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Öğrencilere disiplinli bir şekilde çok çalışmayı, çok çeşitli kitaplar okumayı öğütleyen Kavi, “Buraya geldiğim anda bu okulun çok farklı olduğunu anladım. Daçka siz değerli öğrencilere sunduğu imkanlarla hep var olacaktır.” dedi.

5. sınıflar korosunun mini bir konser verdiği tören, “Aklın, bilimin, Atatürk’ün yolunda; sevgiyle, saygıyla, coşkuyla, dostlukla iyi dersler Darüşşafaka!” sözleriyle sona erdi.