Darüşşafakalı Öğrencilerin 23 Nisan Coşkusu

Türk Milletinin bağımsız olmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için Darüşşafakalılar, bu sene pandemi nedeniyle 23 Nisan Cuma günü Zoom üzerinden hazırladıkları törenle bir araya geldiler.

Törene, Darüşşafaka’da eğitim gören öğrencilerin yanı sıra, Cemiyet Yönetim Kurulu Başkanı M.Tayfun Öktem, Yönetim Kurulu Üyeleri, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, Darüşşafaka Lisesi Müdürü Nilüfer Kavaklı, Darüşşafaka Ortaokul Müdürü Şule Uyar ve öğretmenler katıldı.

Tören, bir dakikalık saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 8. sınıf öğrenci meclisi başkanı Şevval Çetinkaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Çetinkaya’nın cümleleri törendeki herkesi derinden etkiledi:

“Pandemi dönemi, bizlere bu heyecan dolu ve içimizi ısıtan bayramı yüz yüze kutlamaya izin vermese de bilin ki biz çocuklar; bizlere onca emekle verilmiş olan bu vatana ve yaşama her zaman sahip çıkacağız. 23 Nisan’ı şu an okulumuzun sınırları içinde beraber kutlayamıyor oluşumuz beni gerçekten çok üzüyor fakat kalbim şu an her sene yaşadığımız coşkuyu yaşamaya devam ediyor. Her birimizin bugünü özel kılmak için günlerce sarf ettiği emeği, ekran başında gösterisinin başlamasını bekleyen kardeşlerimin heyecanlarını, sizlerin onların performansları karşısındaki alkışlarını, hepimizin çocukluğundaki izlere dönerek bir tebessüm ettiği mutlu yüzlerinizi tıpkı geçen senelerdeki törenlerde olduğu gibi duyuyor, görüyor ve en içten duygularımla hissediyorum. Şu an ben de her sene okul temsilcilerimizin konuşma yaptığı o kürsüdeyim ve emin olun çok heyecanlıyım! Siz de benimle aynı duyguları hissediyorsanız, en kısa sürede okulumuza gelerek önümüzdeki önemli tarihlerimizi birlikte o sahnede kutlamak için heyecanla bekliyor olacağım.”

Öğrenci temsilcisinin tüm öğrenciler adına düşüncelerini ifade etmesinden sonra törende konuşma yapan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı konuşmasında şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk çocuklara ve gençlere emanet etmiştir cumhuriyetini. Bayramlarla da taçlandırmış hep anılsın anlatılsın istemiştir Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşunu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da hep o çok güvendiği çocuklara emanet etmiştir. Çocuk hep ileriye bakmaktır, çalışmaktır, umuttur, sevinçtir coşkudur. Çocukların hayalleri vardır hep ve yapacakları çok şeyleri. Tıpkı Türkiye Cumhuriyetimiz gibi. Bizler, siz çocuklar cumhuriyetimize sıkı sıkı sarılıp hep ileriye götüreceğiz. Üreteceğiz. Üretmekten vazgeçmeyeceğiz. Değerlerimize sıkı sıkı sarılıp başarı yolunda birlikte koşacağız. Atamızın emanetine sahip çıkacağız.”

Arpacı’nın konuşmasının ardından tören; Darüşşafaka Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, üzerinde 23 Nisan yazısı bulunan “Parkartlı Dans” gösterisiyle eğlence dolu dakikalarla devam etti. Darüşşafaka ailesine bu sene katılmış olan 5. sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Sesli Kitap Performası”yla Darüşşafakalı öğrenciler Atatürk’ün izinden giderek kitap okumaya verdikleri önemi bir kez daha bu anlamlı günde göstermiş oldular. Törende keman, gitar ve koro performansları da sanatla iç içe olan Darüşşafaka öğrencilerinin olmazsa olmazı olarak törene renk kattı.

Tören, hep birlikte Darüşşafaka Marşı’nın söylenmesi ve ardından “Darüşşafaka Ortaokulu Yetenek Atölyesi” öğrencileri tarafından hazırlanan sanal sergi ile son buldu.

Törende çalışmalarıyla yer alan, emek veren, törene katılarak bu anlamlı güne renk katan tüm öğrencilere teşekkür eder; tüm dünya çocuklarının bayramını kutlarız.