FRC Türkiye İçin İlk Adım Atıldı

16 Ekim 2015 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Off-season Kick-off etkinliğinde, Türkiye’de ilk kurulan FRC ekibi olma gururunu taşıyan Darüşşafaka Sultans of Turkey robot takımımız da yer aldı.
Darüşşafaka’dan 1941 yılında mezun olan değerli bağışçımız Fikret Yüksel’in kurmuş olduğu Fikret Yüksel Vakfı’nın başkanı Susan Burchard’ın yoğun çabaları ile gerçekleşen etkinliğe, farklı okullardan yirmi sekiz ekip katıldı. Etkinlikte çeşitli çalıştaylar yapılarak ekipler bilgilendirildi. Öğrencilerimizin gerçekleştirmiş olduğu çalıştay ise yeni kurulan ekiplerce büyük ilgi gördü.
kcIMG_20151016_140940
Susan Burchard , Gary Burchard ve Alex Burchard

Günün sonunda 3-4-5 Aralık 2015’te Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek turnuvanın teması, Fikret Yüksel Vakfı temsilcileri Ayşe Selçok ve Alex Burchard tarafından açıklanarak altı haftalık robot oluşturma süreci başlamış oldu.
kcIMG_20151016_141553
Ayşe Selçok ve Alex Burchard oyunu açıklarken