Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu’nun Ziyaretçi Sayısı 40.000’ne Ulaştı!

Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu 6. yılını 40.000 ziyaretçi sayısına ulaştı ve binlerce öğrenci gökyüzü ile tanışma fırsatı buldu.

P&G ile Darüşşafaka Cemiyeti’nin birlikte yürüttüğü, çocukların sanattan spora, bilimden kültüre farklı dallardaki potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan Hayalden Gerçeğe Projesinin ilk ürünü; 16 Nisan 2010’da açılan Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu idi.
pltMG_0809
Astronom Buşra Gürbak’ın yönetiminde ilkokuldan üniversiteye kadar öğretim programlarıyla ve ders dışı alanlarla ilişkili, genel astronomi sunumlarının yapıldığı Planetaryumda; Molekürleryum, Yıldızlar, Biz Astronomuz, Karadelikler ve Astronot olmak üzere 5 farklı film gösteriliyor.
pltMG_0814
Öğrencilerin ücretsiz olarak ziyaret edebilecekleri Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu için planet@dek.k12.tr adresine mail atılarak, gelinmek istenen gün (hafta sonu – resmi tatiller hariç) ve saatler bildirilerek randevu alınıyor.