NASA “CASSINI SCIENTIST FOR A DAY BİLİMSEL MAKALE YARIŞMASI”NDA 2 ÖDÜL

Eyüboğlu Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Özel Eyüboğlu Koleji Matematik Bölümü, astronomi dersi kapsamında NASA’nın her yıl düzenlediği “Bir Günlük Cassini Bilim İnsanı Makale Yarışması, 2016-2017”nin (Cassini Scientist For A Day Essay Contest, 2016-2017) Türkiye temsilcisi olarak Türkiye genelinde lise seviyesi öğrencilerine yönelik Astronomi Makale Yarışması’nı düzenlemektedir.

Cassini Uzay Aracı, Satürn ve çevresini araştırmak üzere NASA tarafından gönderilmiştir. Uzay aracının üç görevi, kaydettiği görüntüler ve elde ettiği bilgiler derlenerek http://solarsystem.nasa.gov/educ/scientist-for-a-day web sitesinde paylaşılmıştır. Öğrencilerden, görevlerden birini seçerek bu görevin diğerlerinden hangi yönden daha iyi sonuçlar verebileceğini vurgulayan bir makaleyi İngilizce yazmaları istenmiştir. Yarışmaya her okuldan en çok üç makale katılabildi. Makaleler 26 Şubat 2017 Pazar gününe kadar Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına gönderilerek ulusal jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda başarılı olan on makale NASA’ya gönderilmek üzere belirlendi.

NASA, CASSINI “Scientist for a day bilimsel makale yarışması’’ sonucunda NASA’nın sayfasında yayımlanmaya hak kazanan 10 makaleden ikisi Darüşşafaka Lisesi 9. sınıf öğrencilerine ait. Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden fizik öğretmenimiz Pınar Duyan’ı kutluyoruz.

Jüri değerlendirmesi sonucunda Türkiye’den “Bir Günlük Cassini Bilim İnsanı Makale Yarışması”nda NASA’ya göndermeye uygun görülen makaleler:

Adı Soyadı Okulu Şehir Sınıfı Danışmanı
Ceyhun Uyan – Alp Çiçek FMV Işık Erenköy Lisesi İstanbul 9 Özay Dinlendi
Hatice Melisa Eryılmaz-Beyza Kaya-Eray Çakır Özel Darüşşafaka Lisesi İstanbul 9 Pınar Duyan
Rümeysa Karabulut-Emine Dikmen Özel Darüşşafaka Lisesi İstanbul 9 Pınar Duyan
Lal Değer Eyüboğlu Koleji İstanbul 10 Burcu Parmak Yıldırım
Ceren Köseoğlu Terakki Tepeören Anadolu Lisesi İstanbul 10 Burcu Güngör
Aylin Su Sandıkçı İstek Atanur Oğuz Anadolu Lisesi İstanbul 10 Tamer Çiftçi
Umut Selçuk FMV Özel Işık Lisesi İstanbul 11 Serdar Korkut
Öykü Su Varol – Yaren Yaadı İzmir Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi İzmir 11 Cavit Gül
Beyza Yıldırım Eyüboğlu Koleji İstanbul 11 Burcu Parmak Yıldırım
Derinsu Danışman Özel Üçler Anadolu Lisesi Ankara 12 Doğan Günay