Darüşşafaka Sınavı – 2020

28 HAZİRAN 2020 TARİHİNDE DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVI 24 İLDE YAPILACAK.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları`nın 2020 yılı sınavı, 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 11.00’da Türkiye’nin 24 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

NEDEN DARÜŞŞAFAKA?

Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor.

Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

DARÜŞŞAFAKA’DA ÇOCUKLAR

Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuvarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür. – Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır. – Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir. – Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, tenis oynar; yüzme öğrenir; jimnastik yapar. – Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar. – İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir. – Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

SINAV BİLGİLERİ

Kayıt Başlangıç Tarihi: 2 Ocak 2020, Perşembe
Kayıt Bitim Tarihi: 22 Haziran 2020, Pazartesi
Sınav Günü: 28 Haziran 2020, Pazar
Sınav Saati: 11.00*
* Adayların saat 10.00`da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVINA KATILIM KOŞULLARI

• T.C. vatandaşı olması
  • Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması
  • Ailenin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması
  • 2009 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)
  • 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması

Yukarıdaki koşulların tümünü taşıyan adaylar, sınav kaydı için başvurabilirler.

DARÜŞŞAFAKA GİRİŞ SINAVINA BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

• Adayın okumakta olduğu ilkokul müdürlüğünden alınacak ve “ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösterir imzalı ve mühürlü belge” (Okul karnesi kabul edilmez.)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı aile nüfus kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)
  • Adayın iki (2) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafı
  • Başvuru formu (doldurulmuş)

ÖNEMLİ NOT:

• Aday kaydı için başvurular online ya da elden yapılabilir.
  • Başvuru belgelerinin Darüşşafaka Ortaokuluna elden ya da postayla ulaştırılması zorunludur.

Kesin kayıt hakkı,

• Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kayıt Kabul Sağlık Yönetmeliği esaslarına uygun olarak beden ve ruh sağlığının yatılı okulda okumaya uygun olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu olması. (Bu rapor ile birlikte öğrenci okul sağlık kurulu tarafından değerlendirildikten sonra gerekli görülen tüm hallerde aday öğrencinin yeniden değerlendirilmek üzere tam teşekküllü bir hastaneye yönlendirilebilir)
  • Sağlık kurulunun adayın (Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sağlık Kurulu Kabul Yönetmeliği esaslarına göre) yatılı okula kabulüne bir engel olmadığına ilişkin rapor vermesine,
  • Darüşşafaka`nın belirlediği tarihlerde yapılacak olan mali durum araştırmasının sonucuna bağlıdır.
  • Okulun “Sağlık Kurulu” davetine uymayan, “mali durum araştırması” sürecine katılmayan aday, sınavda başarılı olsa da kayıt hakkı kazanamaz.

İletişim

Adres: Darüşşafaka Ortaokulu – Darüşşafaka Caddesi No: 5/9 Maslak  34457 Sarıyer – İstanbul
Telefon: 0 212 939 28 00 – Dahili: 2812
Faks: 0 212 286 31 77 – 0 212 285 25 86 – 0 212 285 44 12
E-posta: kayit.kabul@dek.k12.tr

SINAV MERKEZLERİ

28 Haziran’da Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van olmak üzere 24 ilde düzenlenecek sınavın yapılacağı merkezler daha sonra kamuoyu ve adaylarla paylaşılacak.