Darüşşafaka Eğitim Kurumları Matematik Bölümünün genel amacı; matematik dilini kullanabilen, akıl yürütme, ilişkilendirme, sınıflandırma, genelleme, sonuç çıkarma ve sentezleme gibi matematiksel becerilere sahip olan, matematiksel bilgiyi başka bir alana transfer edebilen ve yaşamla ilişkilendiren, bireysel çalışma alışkanlığı ve iç disiplini olan bireyler yetiştirmektir.

HEDEFLERİMİZ

Hedefimiz matematik dersini soru-cevap yığını olmaktan çıkarıp öğrenmeyi öğreten yöntemler kullanarak her zorlu şart ve problemle kendi kendine baş edebilen öğrenciler yetiştirmektir.

ÖĞRETİM UYGULAMALARIMIZ

Okulumuzda matematik programı, öğrenci merkezli yaklaşımla ve öğrencilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak hazırlanmaktadır.
Derslerimiz, günlük hayat ile ilişkilendirilerek sorgulama temelli planlanmaktadır. Her konu içeriğine uygun İ-pad uygulamaları ile işlenmekte, geometri konuları Geogebra programı ile desteklenmektedir.

DERS DIŞI ETKİNLİKLERİMİZ

Akıl Oyunları Yarışmaları