Sosyal Bilimler

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Sosyal Bilimler Bölümünün temel amacı; Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk tarihini ve kültürünü kavramış, çağdaş, laik ve demokratik değerlerle donanmış, ulusal ve evrensel değerleri bilip koruyan, toplumsal sorunlara duyarlı, sorumluluk sahibi, okuyan, araştıran, her şeyi olduğu gibi kabullenmeyip eleştiren ve kendi doğrularını oluşturabilen, bulunduğu dönemin gereksinimlerine uygun olarak teknolojiyi çalışmalarına aktarabilen, geleceği güvenle emanet edebileceğimiz bireyler yetiştirmektir.

DERSLER

Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 5, 6, ve 7. sınıflarda Sosyal Bilgiler; 8. Sınıfta T.C. İnkılap Tarihi ve tüm seviyelerde Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersleri yapılır.

Öğrencilerimizin akademik gelişimini desteklemek üzere MEB ders ve çalışma kitaplarının yanında:

• Yardımcı ders kitapları
  • Dönem okuma kitapları
  • Akıllı tahta kullanımı
  • Harita, atlas, küre vb. eğitim materyalleri
  • Konu içeriği ile örtüşen çeşitli yayınlar, film ve videolar
  • Belgeseller
  • Öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ders sunumları
  • Şehir içi ve şehir dışı geziler

gibi materyaller kullanılır.

Öğrencilerimizi değerlendirmek için MEB kazanımları doğrultusunda iki yazılı sınav yapılır. Öğrencilerimizin değerlendirmesinde sınav sonuçlarının yanı sıra araştırma ödevleri ve geziler sonucu yapmış oldukları çalışmalar da etkili olur.