Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri

Darüşşafaka Lisesi’ni 1882’de birincilikle bitiren matematikçi Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında düzenlenen “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’deki  tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya her okul en çok üç projeyle katılabiliyor. Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Mayıs ayında gerçekleşecek Final Sergisi’nde proje sunumlarını yapıyorlar.

“12. SZMAPY Ön Eleme Sonuçları Açıklandı. Türkiye’nin 19 farklı ilinden toplam 65 projenin katıldığı yarışmada; jüri değerlendirmeleri sonucunda 10 proje finale katılmaya hak kazandı. 15 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilen final töreni ve jüri sunumlarının ardından dereceye giren projeler belirlendi.

DERECEYE GİREN PROJELER | FİNALE KALAN PROJELER | PROJE KİTAPÇIĞI | FİNALE İLİŞKİN AÇIKLAMALARAYDINLATMA METNİ

salih_zeki