Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri

Darüşşafaka Lisesi’ni 1882’de birincilikle bitiren matematikçi Salih Zeki adına Türkiye genelinde ortaöğretim (lise) öğrencileri arasında düzenlenen “Salih Zeki Matematik Araştırma Projeleri Yarışması” öğrencilerin matematik alanında yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, onları bilimsel araştırma yapmaya özendirmek ve bu alanda birbirleriyle iletişim ve paylaşımda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. 2010 yılından bu yana düzenlenen ve Türkiye’deki  tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya her okul en çok üç projeyle katılabiliyor. Üniversitelerin matematik bölümü öğretim üyelerinden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen projelerden ön elemeyi geçenler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda Mayıs ayında gerçekleşecek Final Sergisi’nde proje sunumlarını yapıyorlar.

” Son başvuru tarihi 26 Mart 2021, 17.00’a kadar uzatılmıştır.

KATILIM KOŞULLARI | PROJE HAZIRLAMA REHBERİ | BAŞVURU FORMU

salih_zeki